За нас

ДА ОТКРИЕШ СВЕТУЛКА


Семейството и приятелите ми ме наричат Фиф, а децата Светулка!


Моята история е ентусиазъм и любов, посвещение и вдъхновение, предприемачество и търпение, и желание да живея тук и сега, и  да не спирам да създавам чудеса.


Здравейте, казвам се Фифика, на гръцки моето име означава малка светлинка или по- точно казано, светулка.  Обичам  предизвикателствата. Мотивацията са  ми децата, обичам цветята, кучетата мастиви,  музиката и рисуването. Влюбена съм в приложните изкуства, моята страст са пътешествията. Винаги съм се старала да бъда приятелка, а не писателка. Вярвам в доброто и семейството.  Моята кауза е третият ми проект:


„Светулка“ - място, което насърчава креативността у най-малките, въвеждайки ги в необятния, примамващ и облагородяващ свят на творческите занимания в различните видове изкуства и готварството. Като актриса, завършила театралната академия, се старая да възпитам в  децата постоянство и трудови навици. Много се радвам, когато те проявяват любопитство  към новите неща, които ги заобикалят. Талантите, които се обучават при нас са изключително развити. С годините придобиват умения, които ги превръщат в лидери, а аз съм най- гордия човек на света от този факт.


Академията по готварство  – „Как да сготвим щастие в кухнята на Светулка», е академия с особено внимание към пазаруването и приготвяне на храната. Тук децата се научават да четат етикети, да мислят, когато пазаруват. В нашият демонстрационен център – ShowHow, младите готвачи готвят в реално време, в професионална обстановка, използват уреди и инструменти, с които готвят професионалистите, научават нови думички, използват нови техники.

„Вземи една Светулка в ръката си“ е проект за здравословно хранене, с който се опитваме да помогнем на семействата по-лесно да организират храната на децата си в училище.


Стартирахме темата за сандвичи от вкъщи, които децата могат да се научат да приготвят сами. В тази кампания имаме подкрепата на известни шеф готвачи, на фирми, които произвеждат хляб, на ферми, които произвеждат чисти продукти. За мен и екипът ми е много важно да намерим баланса в храненето на децата и то да стане тяхна религия.


Създадохме първият детски ресторант в България - Светулка, в който децата имат възможност да покажат своите придобити с много труд умения .


Галерия обучения
Галерия база - ShowHow
Галерия Видео