Блог

Детски ресторант Светулка

Здравейте, приятели на Светулката!


Новият ни проект - ресторант Светулка отвори врати на 16.12.2017 г. в София и смело мога да кажа, че това е една от реализираните ми мечти и независимо от трудностите, които срещах по пътя си, днес съм щастлива да я споделя с вас, както и да ви информирам, че новата програма за сезона стартиращ от септември 2018 ще може да намерите в сайта ни съвсем скоро.


Тук е мястото да благодаря на екипа си, чиято подкрепата и безрезервната обич  е формулата за успех на всеки един мой проект.  Обединихме усилията си и работихме заедно, за да постигнем желаният резултат.


Идеите ми бяха подкрепени и от няколко близки приятели. Моята приятелка Джиджи направи стратегия за популяризирането на самия проект и ни помогна с визия за събитието. Така мястото, в което аз и екипа ми работихме години наред се превърна във вълшебна гора с приказен елемент на омагьосване. Сега, когато децата идват при нас на ул. „Станислав Доспевски“ 101 в София, независимо дали са големи или малки,  влизат в друга обстановка, която  ги откъсва от ежедневните  уроци и задължения в училище. При нас те са заобиколени от спокойствие и радост и истински се наслаждават на  това, което правят.


Визията за омагьосаната гора, която краси залата за обучения - е дело на Вили, която изработва  всички рекламни материали на Светулката. Нейното въображение се сля с моята идея и така се роди нашата приказка: дива  гората, щастливи светулки , вълшебна къща, река и много горски животни. В същото време не нарушихме професионалният интериор на нашият демонстрационен център ShowHow ТОМЕКО.


Тук  се родиха доста успешни идеи свързани с обучението на децата и така отворихме широко вратата на чудесата в кухнята ни за малки и големи в детска готварска академия Светулка.


Истинското удовлетворение разбира се идва от радостта в очите на децата, която виждам всеки път. Те идват с въодушевление  да сготвят целият свят и всеки път се справят блестящо в кухнята ни. Всеки път идват нови деца, които искат да се запишат в готварската ни академия и да се научат да готвят щастие. Родителите, които ги придружават  са още по-щастливи и от децата, наслаждавайки се на техните кулинарни умения и новите знания, които получават при нас. Родителите винаги са спокойни и весели.


Възрастовата граница на малките кулинари, които се обучават в детската ни академия са от 5 – до 11 години.


Ние винаги насърчаваме възможностите на децата и ги стимулираме да бъдат смели и отговорни в кухнята, разбира се под наше ръководство.


В нашата академия Светулка учим децата да бъдат внимателни като им даваме шанс за изява, обичаме ги и ги подкрепяме. Променяме мисленето им в посока, че храненето и готвенето за децата са забавни, но в същото време са важна и отговорна задача като уроците в училище. Ние учим децата да се грижат за своето здраве, също им показваме колко е важно да умеят да работят в екип.


В нашата академия идват и по-големи деца, които са на възраст от 12 – до 16 години. Шеговито ги нарекохме „Групата на Шаро“. Големите деца  готвят със завидно добро темпо, талантливи и много дисциплинирани са. Така се роди идеята да създадем група по готварство за деца от 12-18г, които също имат желание да се научат да готвят.


Специалните ми благодарности са за:

  • Шеф Ники Петров за прекрасните рецепти

  • Шеф Генади Велчев за вкусната храна, организацията и подготовката на събитията ни

  • Дани и Роси за подкрепата в кухнята

  • Еллина за импровизирания магазин

  • Криси за подредбата на гората

  • За моята приятелка Ирина Тенчева, която безрезервно ме подкрепя с такъв ентусиазъм, че нямам право на грешки.Благодарности към всички родители и деца. За вашето доверие, уважение и прекрасно настроение, които споделяте винаги на нашите събития.


Благодарности към фирма Томеко и към моята любов Жоро, който вярва в моите мечти и е до мен във всяко едно мое начинание.


Благодаря за възможността да имам най - добрата база на балканите, която ми дава възможност да предложа висококачествена услуга без компромис.


И накрая да споделя, че аз съм най - щастливият човек на света.
Бъдете добри и се радвайте на малките неща!
Очаквам ви и ви обичам, Светулката!

По-стари публикации

blog3
blog2
blog4
blog1
svetulka_strEATfest