Блог

Повече за кулинарната академия за деца Светулка

Готварската академия за деца и родители “Светулка” е място, където децата да изживеят нещо различно, да научат нови и полезни неща, да изградят здравословни навици на хранене.


Работим с професионални готвачи, които освен че се отнасят с внимание и търпение към всяко дете, избират меню съобразено с възрастовите групи на децата.


Почти всеки родител има притеснения относно това дали детето му ще се справи с една или друга задача, но записвайки своето дете в академията, на първо място трябва да знаят, че това не е състезание – децата се забавляват заедно, докато учат. Всички са победители, всеки печели ново знание и нови приятели, а няма по-хубаво от това за едно дете.


Академията ги подготвя не само в кухнята, тя ги подготвя за живота, защото всички знаем, че е от изключително голямо значение какво е отношението ни към храната. Преди готвенето заедно с тях ходим на импровизиран пазар, където ги учим защо да изберат определен продукт, подготвяйки ги не само за процеса след това, но и за това да бъдат по-самостоятелни за в бъдеще.


Изготвяйки менюта, съобразени както с традиционната българска кухня, така и със световната, помагаме за формирането на вкуса на децата и обогатяваме общата им култура с интересни факти за страните и характерната за тях кухня. Освен да се забавляват обаче децата се научават и на дисциплина и следват определен ред в подготовката на храната.


По време на самото готвене се акцентира се върху всеки компонент от менюто и правилната термична обработка. Затова сме сигурни, че изживяването за Вашето дете ще е пълноценно и ще остави у него не само спомени за приятните мигове с останалите деца, но и знания, които ще разширят кръгозора му и ще го направят един по-отговорен към собственото си здраве млад човек.

По-стари публикации

blog3
blog2
blog4
blog1
svetulka_strEATfest